Жив дявол

The Devil´s Own

САЩ, Ирландия | 1997г | 107 минути | Драма , Екшън , Криминален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 26.03.1997
Премиера в България: 04.04.1997
Премиера на видео: 06.10.1997
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра филмс

Един мъж, попаднал в капана на съдбата и друг, ограничен от дълга. Те ще открият за какво са готови да живеят, да се борят и да умрат.

Млад мъж стои на прозореца с картечница в ръце, докато майките бързат да приберат децата си, които играят на улицата. Поредният делник в Белфаст. Този млад човек не би се поколебал да застреля войниците, застанали на мушката му. Израснал сред горчивата реалност между смъртта и гнева, той вярва, че краят на тази лудост ще оправдае и най-бруталното насилие.

Отвъд Атлантика - в Ню Йорк, едно ченге от ирландски произход също зарежда своя пистолет, надявайки се да не му се налага да застреля младия крадец, бягащ от полицията. Неговият град също е обзет от насилие, но той е избрал да се бори с него, като отстоява правотата, опитвайки се да бъде истински воин на мира.

Две страни, двама мъже, два противоположни начина на търсене на верния път. И все пак съдбите им ще се слеят, когато техните напълно различни методи на борба за спокойствие и справедливост се сблъскат смъртоносно.
Нюйоркско ченге и ирландски терорист - те нямат нищо общо помежду си, освен своя произход. Единият приема фалшива самоличност, представяйки се за невинен младок, търсещ убежище от проблемите в родината си. Другият е човек с широко сърце и се съгласява да приеме у дома си мнимия непознат, без да знае нищо за неговото минало.

Дарен от Бога само с женски рожби, полицаят с радост открива сладостта от това да пийне и побъбри със свой син и неочаквано за самия себе си изпитва гордост, че е приютил този очарователен млад мъж. Но реалностите в живота на двамата мъже са спотаени под повърхността. Когато насилието нахълтва в собствения му дом, полицаят започва да подозира, че не всичко в живота на младия ирландец е каквото изглежда. И когато открива истината за момчето, ще му се наложи да се впусне в драматично преследване, за да разреши неразрешимата задача - как да предаде на правосъдието престъпника, който е приютил в дома си, но и да опази жив своя приятел.

Кастинг

Режисьор: Алън Пакула
В ролите: Брад Пит, Харисън Форд, Маргарет Колин, Рубен Блейдс, Трийт Уилямс, Джордж Хърн, Наташа Макелхоун, Мичъл Райън, Пол Роунън
Сценаристи: Дейвид Коен, Кевин Жар, Винсънт Патрик
Продуценти: Лорънс Гордън, Робърт Коулсбъри
Музика: Джеймс Хорнър
Оператор: Гордън Уилис
Copyright © 2024 Dir.bg.