Имате поща

You´ve Got Mail

САЩ | 1998г | 119 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 6.1/10

За филма

В разпространение от: 18.12.1998
Премиера в България: 19.03.1999
Премиера на видео: 23.09.1999
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Номинация за “Златен глобус” 1999 (за Мег Райън)

По пиесата "Illatszertar" ("Парфюмерия", 1937 г.) на унгарския, впоследствие американски драматург и сценарист Миклош Ласло.

С очарование, романтика и с помощта на Интернет, филмът разкрива сложността и тайнствеността на любовта в модерната епоха.

Имало едно време двама собственици на книжарници. Единият от тях била млада, влюбена в работата си жена, която притежавала книжарница за детска литература. Другият бил собственикът на най-голямата верига от книжарници в Манхатън - човек, който с един замах би могъл да отстрани от бизнеса всеки независим продавач на книги. Естествено, мъжът и жената били врагове. Станало така обаче, че те съвсем случайно и напълно анонимно, се срещнали в киберпространството и се влюбили един в друг.

“Имате поща” е романтична комедия от века на електронната поща. Том Ханкс и Мег Райън са в ролите на Джо Фокс и Катлийн Кели - двама продавачи на книги, които се изправят един срещу друг в реалният живот, като по същото време съвсем безхитростно се ухажват чрез един модем.

Римейк на класическия филм на Ернст Лубич "Магазинът зад ъгъла" (1940 г.).

Кастинг

Режисьор: Нора Ефрон
В ролите: Мег Райън, Паркър Поузи, Том Ханкс, Джийн Стейпълтън, Стив Зан, Джон Рандолф, Дейвид Шапел, Дабни Коулман, Грег Киниър, Холи Хърш
Сценаристи: Нора Ефрон, Дилиа Ефрон
Продуценти: Нора Ефрон, Лорън Шулър Донър
Музика: Джордж Фентън
По книгата на: Миклош Ласло
Оператор: Джон Линдли
Copyright © 2024 Dir.bg.