Универсален войник: Завръщането

Universal Soldier: The Return

САЩ | 1999г | 89 минути | Екшън , Фантастика | Официален сайт
- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 27.08.1999
Премиера в България: 13.08.1999
Премиера на видео: 03.02.2000
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Мей Стар

Продължението доразвива сагата на героя на Ван Дам - Люк Деверо, неуморният войник, който е единственият останал жив в края на първата част.

Историята в новия филм започва година след това, когато Люк - вече грижовен баща и вдовец - е назначен за технически експерт по специален проект на правителството, чиято цел е да се подготви нов, по-силен, по-обигран, по-изискан и интелигентен войник. Проектът върви като по вода, докато в един момент суперкомпютърът на войника С.Е.Т. (Майкъл Джей Уайт) не развива свой собствен умствен потенциал!

С.Е.Т. започва да крои какви ли не планове, сред които и унищожението на Деверо. За да се добере до обучения ветеран, той решава да отвлече дъщеря му Хилари (Карис Пейдж Брайънт). Единствените, които могат да помогнат на Деверо в бедата, в която С.Е.Т. го е въвлякъл, са Ерин (Хайди Шанц) - самоуверена, остроумна и безкомпромисна репортерка, която се стреми да пробие в кариерата, и Маги (Киана Том) - партньор и близък приятел на Деверо, прекарала безброй часове в обучение и битки с издържливия войник. Този път Деверо трябва да се справи не с един, а с цяла армия супервойници (без да броим С.Е.Т.).

И при това всеки от тях е твърдо решен да го унищожи на всяка цена. Начело на взвода е Ромео (Бил Голдбърг) - висок около два метра гигант, който приема, че може да бъде победен, но не и повален.

За да спаси дъщеря си и запази целостта на семейството си, Деверо трябва да се надпреварва с времето и преодолее невероятни пречки, най-вече защото знае как мисли, чувства и се бори един универсален войник.

Кастинг

Режисьор: Мик Роджърс
В ролите: Джъстин Лазард, Хайди Шанц, Киана Том, Даниел Фон Барген, Зандър Бъркли, Майкъл Джей Уайт, Карис Пейдж Брайънт, Жан-Клод Ван Дам, Бил Голдбърг
Сценаристи: Уилям Малоун, Джон Фасано
Продуценти: Алън Шапиро, Жан-Клод Ван Дам, Крейг Баумгартен
Музика: Дон Дейвис
Оператор: Майкъл Бенсън
Copyright © 2023 Dir.bg.