Знам какво направи миналото лято

I Know What You Did Last Summer

САЩ | 1997г | 100 минути | Мистъри , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 6.7/10

За филма

В разпространение от: 17.10.1997
Премиера в България: 30.01.1998
Премиера на видео: 27.07.1998
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра филмс

По едноименната новела (1973 г.) на американската писателка и журналистка Лоис Дънкан.

Виждали ли сте тяло, което не иска да остане мъртво?

В магическата нощ на абитуриентския бал, Джули, Хелън, Рей и Бари се качват в новата кола на Бари. Те не подозират какъв ужасен инцидент ще им се случи при следващия завой. Никой не забелязва тялото, което прелетява сякаш отникъде направо върху предния капак на новата кола; никой нищо не знае за него. Но уплашени от вероятността да бъдат арестувани точно когато бъдещето е пред тях, всички заедно вземат решение, което ще промени живота им завинаги.


Има само един изход от този кошмар, само едно място, откъдето този труп никога няма да се появи отново. . . и докато изхвърлят тялото в морето, те си мислят че тайната им ще потъне в мрачните дълбини заедно с него. Но дълбоко грешат.

Когато ръката на мъртвеца се раздвижва над морската повърхност в предсмъртен спазъм, наивното им решение изведнъж се превръща от неволно прикриване на престъпление в хладнокръвно убийство. Четиримата приятели се заклеват да пазят тайната си до гроб. Но това може да се случи по-скоро, отколкото те очакват. Твърде скоро.


Някой ги дебне. Той е навсякъде, където са и те. Знае много добре кои са те. Видял е какво са сторили. Той ще се отнесе по същия начин към всеки един от тях, както те са се отнесли към непознатия, чието единствено престъпление е било да бъде на неточното място в неподходящия момент.

Кастинг

Режисьор: Джим Гилеспи
В ролите: Джони Галеки, Сара Мишел Гелар, Дженифър Лав Хюит, Райън Филипи, Ан Хейш, Фреди Принз мл.
Сценарист: Кевин Уилямсън
Продуценти: Нийл Мориц, Стоукли Чафин, Ерик Файг
Музика: Джон Дебни
По книгата на: Лоис Дънкан
Оператор: Денис Кросън
Copyright © 2024 Dir.bg.