Да устоиш на Пикасо

Surviving Picasso

- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 20.09.1996
Премиера в България: 28.03.1997
Премиера на видео: 13.10.1997
Производител: Warner Bros.

По книгата "Picasso: Creator and Destroyer" (1996 г.) на гръцката журналистка Ариана Хъфингтън.

История за една неповторима романтична връзка, видяна с очите на любимата на маестрото - майката на две от неговите деца и единствената жена в живота му, която намира сили да го напусне.

Париж, 1943 г. Пабло Пикасо (Антъни Хопкинс) наближава шейсетте и е световно признат титан на изкуството на XX век. Той живее бурно и пламенно, точно както рисува и вае своите скулптури. Франсоаз (Наташа Макелхоун) - студентка по изобразително изкуство в Париж - е поканена от Пикасо в неговото студио.

Тя усеща, че за нея започва нов, вълнуващ живот, който ще й даде много възможности за творческа изява. Любовта й носи страст, просветление и нежност, но заедно с тях идват терзанията и болката.

Цяло десетилетие Франсоаз се бори да устои и да запази своята индивидуалност в отношенията си с най-себичния, властен, своеволен и неверен мъж, когото някога е срещала.

Кастинг

Режисьор: Джеймс Айвъри
В ролите: Доминик Уест, Джейн Лапотер, Сюзана Харкър, Питър Джерети, Питър Айър, Джоан Плоурайт, Денис Баутсикерис, Антъни Хопкинс, Даян Венора, Наташа Макелхоун, Джулиан Мур, Джос Акланд
Сценарист: Рут Джабвала
Продуцент: Исмаил Мърчант
Музика: Ричард Робинс
По книгата на: Ариана Хъфингтън
Оператор: Тони Пиърс-Робъртс
Copyright © 2024 Dir.bg.