Баровки

Clueless

САЩ | 1995г | 93 минути | Комедия , Романтичен
- 7/10

За филма

В разпространение от: 19.07.1995
Премиера на DVD: 11.01.2010
Производител: Paramount Pictures Corp.
Разпространител DVD: Audio Visual България

Не е лесно да бъдеш най-популярното момиче в Бевърли хилс. Особено когато привличаш погледите на много завистливите бетита (готини гаджета - жени), досадните барнита (непривлекателни момчета), загубените тузари (или галфони) и учителите, които се фламбират (побесняват), ако закъснееш само един ден с домашното...

И въпреки всичко, 15-годишната Шер (Алисия Силвърстоун) някак се справя с всичко това, като дори намира време за грандорадикални (!) проекти - като да намери любима на учителя си по литература или да даде модни съвети на новата си некуфелия (притеснителна приятелка).

Но тесният свят на Шер изведнъж се отваря, когато на хоризонта се появяват двама тотални Болдуина (сладури): единият е суперсекси съученик, а другият - нейният скучен, но симпатичен “бивш доведен брат”. Така тя ще научи, че стигне ли се до любов, тя не е нищо повече от една... (е,...) Баровка.

Алисия Силвърстоун е тотално перфектна в най-нетрадиционния филм, създаден в най-традиционния комедиен жанр. Определенията за него варират от “разстетичен” (разбиващо естетичен) до “крайно разстискащ” (сигурно и сами се досещате - обратното на подтискащ).

Кастинг

Режисьор: Ейми Хекърлинг
В ролите: Алисия Силвърстоун, Стейси Даш, Британи Мърфи, Пол Ръд, Доналд Фейзон, Елиса Донован, Дан Хедая, Ейми Хекърлинг
Сценарист: Ейми Хекърлинг
Продуценти: Скот Рудин, Робърт Лорънс
Музика: Дейвид Кайти
Оператор: Бил Поуп
Copyright © 2020 Dir.bg.