Втората майка

Stepmom

САЩ | 1998г | 124 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 5.2/10

За филма

В разпространение от: 25.12.1998
Премиера в България: 09.04.1999
Премиера на видео: 07.10.1999
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра филмс
Награди и номинации: Номинация за “Златен глобус” 1999 (Сюзан Сарандън)

Филмът открива истинската стойност на живота, любовта и сериозните връзки във реалността, за добрите и лошите дни на истинските семейства.

Джаки и Изабел нямат нищо общо помежду си - едната е идеалната майка, а другата се мъчи да стане каквато и да е майка - докато обстоятелствата не ги принуждават да делят едно семейство и да загърбят враждебността си една към друга в името на техните две деца. Филмът открива истинската стойност на живота, любовта и сериозните връзки във реалността, за добрите и лошите дни на истинските семейства.

Робъртс играе Изабел - модна фотографка, отдала се на кариерата си, поставена по неволя в ролята на нежелана втора майка на двете деца на приятеля й Люк (Ед Харис) - 12-годишната Ана (Джена Малоун) и 7-годишния Бен (Лиъм Ейкън). Това е универсалната дилема на "нетрадиционното" семейство - и Изабел, и децата обичат Люк, но двете страни дори не се харесват - а камо ли да се обичат. Когато се намесва и Джаки (Сюзан Сарандън) - истинската им майка и несравнима жена, която не само посреща с негодувание появата на Изабел, но е и напълно отдадена на децата си - често пъти комичните и винаги сложни взаимоотношения между родители, втори родители, заварени деца, бъдещи съпруги и бивши съпруги, стават още по-експлозивни.

"Втората майка" е разказ и за две силни, независими жени, които са напълно противоположни и трябва да намерят общ език. Когато Джаки открива, че е неизлечимо болна и връзката между Изабел и Люк става сериозна, и двете жени осъзнават, че трябва да загърбят различията си, за да спасят семейството. Трябва да намерят отговори на въпроси, които никак не са лесни: Как да задържиш заедно едно семейство, когато неговата опора, най-солидният му център, който човек може да си представи, се разболява? И може ли друг да заеме неговото място? Постепенно двете жени откриват не само общи неща помежду си, но и как да се наслаждават най-пълно на живота. . . докато имат тази възможност.

Кастинг

Режисьор: Крис Кълъмбъс
В ролите: Лин Уитфийлд, Джулия Робъртс, Сюзан Сарандън, Ед Харис, Джена Малоун, Лиъм Ейкън
Сценаристи: Рон Бас, Стивън Роджърс, Джиджи Леванджи, Джеси Нелсън, Карън Лий Хопкинс
Продуценти: Марк Радклиф, Крис Кълъмбъс, Майкъл Барнейтън, Уенди Файнърман
Музика: Джон Уилямс
Оператор: Доналд Макалпайн
Copyright © 2024 Dir.bg.