Беоулф

Beowulf

САЩ, Великобритания | 1999г | 95 минути | Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 9.5/10

За филма

В разпространение от: 31.03.1999
Производител: Capitol

Фентъзи поглед върху саксонска епична поема от 8 век.

В една обсадена страна, героят Беулф трябва да се бори срещу ужасното чудовище Грендел...

Откъснат от легенда, чиито корени се губят в мъглявината на времето, Беоулф (Кристоф Ламбер) е човек, дарен с божествена и демонична сила. Той е принуден да предизвиква на битка Злото, за да потушава бушуващата ярост, скрита дълбоко в омагьосаната му душа.

Някъде в бъдещето, в една средновековна земя, където тайните на техническия прогрес са потънали в безмълвното минало, Беоулф си проправя пътя през войска, обградила тайнствена, злокобна крепост в дълбините на мрака.

Тук той се изправя лице в лице със своята съдба. В замъка живее Кайра (Рона Митра) - неустрашимата и дръзка дъщеря на водача Хротгар (Оливър Котън).
Пред портите на крепостта се е събрала армия безмилостни воини, които не пускат никой да избяга, за да не би Злото отвътре да излезе наяве. То е превъплътено в ужасяващото създание Грендел (Винсънт Хамънд) - демон в получовешки образ, който всяка нощ взима за жертва по някой от обитателите на крепостта.

С него Беоулф ще трябва да се пребори, за да спаси собствената си изтерзана душа.
Основан на едноименния англосаксонски епос, датиращ отпреди повече от хиляда години, филмът пренася героите си в неясното бъдеще, запазвайки основните символи на Доброто и Злото.

Свързани новини

Още за филма БЕОУЛФ

Кастинг

Режисьор: Греъм Бейкър
В ролите: Патрисия Веласкес, Лейла Робъртс, Чарлз Робинсън, Винсънт Хамънд, Оливър Котън, Рона Митра, Кристоф Ламбер, Гьоц Ото
Сценаристи: Дейвид Чап, Марк Лехи
Продуцент: Лорънс Касанов
Музика: Бен Уоткинс, Джонатан Слоут
Оператор: Кристофър Фалуна
Copyright © 2024 Dir.bg.