Играта

The Game

САЩ | 1997г | 128 минути | Драма , Мистъри , Трилър | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 12.09.1997
Премиера на видео: 28.09.1998
Производител: Polygram Film International

ИГРА?
Създадена специално за всеки от играчите. Мислете за нея като за чудесно преживяване. Когато не можете да се включите в нея, ИГРАТА сама ще ви намери... Досега не сме имали недоволен клиент!
В ИГРАТА няма правила.

Никълъс ван Ортън (Майкъл Дъглас) е умен преуспяващ бизнесмен, свикнал да контролира всеки детайл от своя делови и личен живот. Добре подреденото му съществуване претърпява дълбока промяна, когато брат му Конрад (Шон Пен) му прави неочакван подарък за рождения ден, който скоро води до опустошителни последици. Никълъс се включва в играта и открива, че залозите са много високи, но той самият не е сигурен в правилата или целите й.

Скоро разбира, че е следен в собствения си дом от незнайни конспиратори, които сякаш целят да го съсипят напълно. ИГРАТА се превръща в загадъчна надпревара на живот и смърт, която ще промени живота му завинаги.

“Това е най-добрият сценарий, който съм чел от години", казва Майкъл Дъглас. "Този филм е като упражнение за вашия ум. Играта провокира вашето въображение, което може да се окаже много по-страшно от реалността.”

“Всъщност ИГРАТА е филм за загубата на контрол”, споделя режисьорът Дейвид Финчър. - "Ван Ортън е човек с голяма власт. Но веднъж влязъл в играта, той разбира, че вече не може да упражнява никакъв контрол. Целта на ИГРАТА е да разголи най-дълбоките ви страхове, да ги изпречи пред очите ви и да каже: Ето, още си жив. Всичко е наред.”

Кастинг

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Майкъл Дъглас, Дебора Кара Ънгър, Шон Пен, Джеймс Ребхорн, Майкъл Маси
Сценаристи: Джон Бранкато, Майкъл Ферис
Продуценти: Стив Голин, Сеан Чейфин
Музика: Хауърд Шор
Оператор: Харис Савайдс
Copyright © 2023 Dir.bg.