Човек живее само два пъти

You Only Live Twice

Великобритания | 1967г | 117 минути | Екшън , Приключенски , Трилър | Официален сайт
- 3/10

За филма

В разпространение от: 13.06.1967
Премиера на DVD: 11.02.2013
Производител: Eon Productions, United Artists, MGM Home Entertainment
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Джеймс Бонд се отправя на изток, за да спаси света (и да се научи как се сервира саке) в този изпълнен с приключения шпионски трилър. Когато американски космически апарат изчезва безследно по време на мисия, всички решават, че е бил прихванат от Съветския съюз, и след като руска капсула изчезва по подобен начин, всеобщото мнение е, че това е ответен удар на САЩ.

Скоро двете нации са на крачка от обявяване на война, но британското разузнаване открива, че в Японско море е паднало някакво НЛО. Агент 007 – Джеймс Бонд (Шон Конъри) е изпратен да разследва случая.

След като инсценира смъртта си, за да се отърве от преследвачите си, Бонд, маскиран като японец, влиза в екип с агент Тайгър Танака (Тецуро Тамба) и красивата му помощничка Аки (Акико Вакабаяши).

С тяхна помощ Бонд научава, че и американската, и руската космически мисии са били осуетени от суперпрестъпника Ернст Блофелд (Доналд Плезънс) в поредния опит на неговата зла империя СПЕКТЪР да наложи господството си над света. Между битките със злодеите Бонд намира време и за малко любов с Киси (Мие Хама) и Хелга Бранд (Карин Дор).

Кастинг

Режисьор: Луис Гилбърт
В ролите: Шон Конъри, Тецуро Тамба, Акико Вакабаяши, Доналд Плезънс, Карин Дор, Мие Хама, Бърт Куок
Сценарист: Роалд Дал
Продуценти: Албърт Броколи, Хари Солцман
Музика: Джон Бари
По книгата на: Иън Флеминг
Оператор: Фреди Янг
Copyright © 2024 Dir.bg.