Досиетата Х

The X Files

- 10/10

За филма

В разпространение от: 19.06.1998
Премиера в България: 06.11.1998
Премиера на видео: 05.05.1999
Производител: Twentieth Century Fox
Награди и номинации: 5 номинации за награда "Сатурн" 1999 г. от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми

Пред 37 000 години в Тексас е била погребана смъртоносна тайна.

Но ето че днес тя е на път да бъде разгадана... ако преди това не унищожи човечеството!

Терористична акция води до разрушаването на огромна сграда в Далас, щата Тексас. Агентите от ФБР Фокс Мълдър (Дейвид Духовни) и Дейна Скъли (Джилиан Андерсън) се оказват въвлечени в опасен заговор, чиито мащаби надвишават всичко, с което са се сблъсквали досега.

Подпомогнати плахо от измъчвания от параноя доктор (Мартин Ландау), Мълдър и Скъли рискуват кариерите си и дори живота си. Те са на път да открият смъртоносен вирус, който може да се окаже с извънземен произход - и би могъл да унищожи живота на земята.

Търсенето на истината ги сблъсква и с тайнствения Синдикат - обединение на могъщи мъже, които не биха се спрели пред нищо, за да запазят тайните си. Следите на Синдиката тръгват от пещера в Тексас, минават през офисите на ФБР и отвеждат агентите до тайна инсталация, намираща се чак в Антарктида - там, където лежи разковничето на тайната.

Кастинг

Режисьор: Роб Боуман
В ролите: Джефри ДеМън, Тери О'Куин, Уилям Дейвис, Блайд Данър, Дейвид Духовни, Мартин Ландау, Джилиан Андерсън, Джон Невил, Мич Пиледжи, Джейсън Беге
Сценарист: Крис Картър
Продуцент: Крис Картър
Музика: Марк Сноу
Оператор: Уорд Ръсел
Copyright © 2024 Dir.bg.