Гарванът

The Crow

САЩ | 1994г | 102 минути | Екшън , Трилър , Фентъзи | Официален сайт
- 4.3/10

За филма

В разпространение от: 11.05.1994
Премиера на видео: 22.06.2005
Производител: Buena Vista Home Entertainment

По комиксите (след 1989 г.) на американския графичен артист Джеймс О'Бар.

Хората вярват, че когато някой умре, гарван отнася душата му в земята на мъртвите. Но понякога се случва нещо толкова лошо, че от непоносимата мъка душата не може да намери покой... Понякога - само понякога - гарванът може да върне такава душа в света на живите, за да оправи нещата.

Шели Уебстър (София Шинас) и Ерик Дрейвън (Брандън Лий) са били много влюбени. Но никой не вдига сватба на Хелоуин, не и в Детройт. Шели е изнасилена и пребита от главорезите на бандитския бос Топ Долар (Майкъл Уинкот) и 30 часа по-късно умира в болницата, а Ерик е застрелян и изхвърлен през прозореца.

Година по-късно, смъртта вече не е същата за Ерик. Придружен от гарван и надарен с нови сили в свят, изпълнен с тъга и болка, той отново е жив, за да отмъсти за смъртта на любимата си.

Въпреки всичко любовта е вечна. И някои от нас вярват в ангели...

10 месеца преди премиерата на филма, на снимачката площадка при странни обстоятелства умира застрелян (на 28-годишна възраст) изпълнителят на главната роля, синът на идола от бойните изкуства Брус Лий, който също умира млад (на 33 г.), но от хапче против главоболие. Заснетата сцена с убийството на героя на Брандън Лий е унищожена след съдебно споразумение с майка му.

Кастинг

Режисьор: Алекс Прояс
В ролите: Брандън Лий, Рошел Дейвис, Ърни Хъдсън, Майкъл Уинкот, Бай Лин, София Шинас, Анна Левин, Дейвид Кели, Лорънс Мейсън, Майкъл Маси, Тони Тод, Джон Полито, Марко Родригес
Сценаристи: Дейвид Шоу, Джон Шърли
Продуценти: Джеф Мост, Едуард Пресман
По книгата на: Джеймс О'Бар
Оператор: Дариуш Волски
Copyright © 2024 Dir.bg.