Бени и Джун

Benny & Joon

- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.04.1993
Премиера на видео: 01.07.1996
Производител: Metro Goldwyn Mayer
Награди и номинации: Номинация за Златен глобус 1994 г. (Джони Деп)

Художничка с психически проблеми се влюбва в смъртоносно болен актьор. Филм за правото да обичаш и да бъдеш обичан -необикновената любовна история на две ексцентрични личности.

Странният самотник Сам (Джони Деп) се влюбва в красивата, психически уязвима Джун (Мери Стюарт Мастърсън), живееща със своя свръхгрижовен брат Бени (Ейдън Куин). Той пък се опитва да я предпази от всички и всичко, включително и от любовта. Джун е шизофреничка с талант и опасна доза свобода във въображението. Лекарите препоръчват групова терапия в болница, но Бен отказва и сам поема риска и лишенията.Той е автомонтьор без свободно време и личен живот, ако не се брои покерът. Точно загубата от последната игра е повод да приюти братовчеда на свой приятел у дома.

Появата на външен човек е опасна за затворения живот на Бен и Джун, но Сам се оказва ексцентрик извън представите на обществото - той не може да пише, има проблемно семейство и вроден артистичен талант, който посвещава на Бъстър Кийтън. Особеностите им привличат Сам и Джун повече от допустимото - извън погледа на Бен. Любовта винаги е неочаквана, но бъдещето е заложено. Джун е болна, Сам няма доходи, а Бен носи отговорност и за двамата, ако не намери изход със щастие за трима.

Прожекция от цикъла „Живот като на кино. Големи филми за различни хора“ - 14.11.2017 г. (Дом на киното, София).

Кастинг

Режисьор: Джеръмая Чечик
В ролите: Джони Деп, Мери Мастърсън, Ейдън Куин, Джулиан Мур, Оливър Плат, Дан Хедая, Уилям Мейси
Сценарист: Бари Бърман
Продуцент: Сюзан Арнолд
Музика: Рейчъл Портман
Оператор: Джон Шуорцман
Copyright © 2024 Dir.bg.