Непознатата

La Sconosciuta

Италия | 2006г | 120 минути | Трилър , Драма
- 10/10

За филма

Производител: Adriana Chiesa Enterprises
Разпространител: Киномания 2007
Награди и номинации: 5 награди “Давид на Донатело” ’07 – за най-добър филм, режисура, актриса на Ксения Рапопорт, операторско майсторство и музика

Голям италиански град в наши дни. “Непознатата жена” е Ирена. Тя е дошла в Италия преди много години от Украйна и днес живее между призраците от миналото и в търсене на своето настояще: две времеви плоскости, които се преплитат, налагат една върху друга и конструират интригуващ пъзел в този изпълнен с напрежение филм.

Коя е Ирена в действителност? Малко по-малко нейната история се разкрива. Момичето е напуснало Източна Европа както много други млади жени преди време.

След като оцелява в жестоко, драматично пътуване, тя става лесна плячка на брутални, безскрупулни мъже. Била е подложена на неописуеми жестокости и унижения, които завинаги са белязали паметта й и от спомена за които едва ли някога ще се избави. Тя пази само един красив спомен – за меланхоличната си изгубена любов.

Сега Ирена се появява като съсипана, тайнствена личност, но все пак жена със завладяващо излъчване. Дълбоко в себе си, въпреки всички трагични събития, тя е съхранила характера си.

Кастинг

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Ксения Рапопорт, Микеле Плачидо, Клаудия Джерини, Маргерита Буй
Сценарист: Джузепе Торнаторе
Продуцент: Джузепе Торнаторе
Copyright © 2020 Dir.bg.