Мумията се завръща

The Mummy Returns

- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 04.05.2001
Премиера на видео: 09.01.2002
Премиера на DVD: 09.01.2002
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Съни филмс

Зловеща поредица от събития води до съживяването на мумията Имхотеп в Британския музей. Тя е готова още веднъж да прекоси Земята, решена да доведе до край своя поход към безсмъртието.

Действието се развива през 1933 г. - годината на Скорпиона. Осем години са изминали, откакто легионерът Рик О`Конъл (Брендън Фрейзър) и безстрашната египтолжка Евелин (Рейчъл Вайс) са водили битка с 3,000-годишния враг Имхотеп (Арнолд Вослу).

Женените вече Рик и Евелин живеят в Лондон, където възпитават сина си Алекс (Фреди Боут). В резултат на поредица от събития, мумията на Имхотеп попада в Британския музей. Истината е, че тя отново тръгва по света решена да получи безсмъртие. Освободена е още една сила, родена от най-мрачните ритуали на древноегипетския мистицизъм, която е по-силна и от самия Имхотеп.

Сблъсъкът на двете сили ще изправи света на ръба на гибелта и ще хвърли Рик и Евелин в неистова надпревара с времето. Те трябва да спрат злото и да спасят сина си преди да е станало прекалено късно.
Но дали ще успеят ...

Кастинг

Режисьор: Стивън Съмърс
В ролите: Рейчъл Вайс, Джон Хана, Одет Фер, Брендън Фрейзър, Патрисия Веласкес, Арнолд Вослу, Дуейн Джонсън, Адеуале Акиной-Агбадже, Фреди Боут
Сценарист: Стивън Съмърс
Продуцент: Шон Даниел
Музика: Алън Силвестри
Оператор: Ейдриън Бидъл
Copyright © 2024 Dir.bg.