Слон

Elephant

САЩ | 2003г | 81 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 03.10.2003
Премиера в България: 04.03.2004
Премиера на видео: 19.01.2005
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: 2 награди в Кан ’03 – “Златна палма” и за режисура

Красиви актьори, които все още са студенти, импровизират сцени, пресъздаващи един привидно нормален ден в съвременна гимназия, в която учат предимно бели.

Те се срещат с приятелите си в училище, отделят време за странични занимания, създават си проблеми в часовете по физическо и се опитват да се разбират с родителите и братята си. Откъси от разговори, различни жестове, прояви на смелост и младежки страдания се натрупват като фрагменти от впечатления и наблюдения, докато камерата бавно се носи над блестящите подове и през невзрачните коридори на училището.

Когато насилието избухне, то се проявява с визуално ограничение, което е чисто като полираните коридори. Няма пръсване на куршуми, кръв, разкъсана плът или смърт, които да променят емоционалното въздействие.

Тези изстрели са толкова обикновени, колкото ритането на топка по поляната.

"Слон" е ново завръщане на Гюс ван Сант към типа неконвенционално кино, с което стана известен. Заглавието е взето от едноименния филм на Алън Кларк за BBC, който изследва безкрайната сложност на конфликта в Северна Ирландия, внушавайки, че е невъзможно проблемът да бъде пренебрегнат.

Кастинг

Режисьор: Гюс Ван Сант
В ролите: Алекс Фрост, Ерик Дойлен, Джордан Тейлър, Джон Робинсън, Илайъс Макконъл, Кери Финкли
Сценарист: Гюс Ван Сант
Продуцент: Дани Улф
Оператор: Харис Савайдс
Copyright © 2024 Dir.bg.