Следвай ме

Follow Me

България | 2003г | 75 минути | Драма | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 30.12.2003
Премиера в България: 04.03.2004
Производител: БНТ
Разпространител: БНТ

Телевизионен филм-пътуване. Двама души, Иван и Мария (Христо Шопов и Биляна Петринска), се срещат случайно на пътя. Всеки е тръгнал в своя посока - към своите проблеми и своя свят.

Постепенно обаче, пътят им се оказва общ. Защото и двамата са зависими от своето минало и сега опитват да си помогнат един на друг, за да отхвърлят тази зависимост и да започнат живота си начисто.

“Филм за любовта, за откритата взаимност, за намерената - макар и за кратък миг - хармония, за себеразкриването, признанията, споделените чувства. Картина на драматичното изстрадване на битието, възпяване на ежедневието и живота с неговите лъкатушения.”
Ралица Николова, сп. “Кино”

“Една част от драмата на героинята ми е особено близка. Това е необходимостта ни да скъсаме с патриархалното си минало, с комплексите,
с властната фигура на бащата в най-широкия смисъл на думата. Иска ми се да се усети зависимостта от това минало, която ни пречи сами да разполагаме с живота, съдбата, със самите себе си.
Дочо Боджаков, сп. “Кино”

Кастинг

Режисьор: Дочо Боджаков
В ролите: Михаил Мутафов, Христо Гърбов, Невена Симеонова, Стойчо Мазгалов, Лидия Вълкова, Биляна Петринска, Христо Шопов
Сценаристи: Дочо Боджаков, Марин Дамянов
Продуцент: Пламен Йорданов
Музика: Теодосий Спасов
Оператор: Иван Варимезов
Copyright © 2024 Dir.bg.