Непоносима жестокост

Intolerable Cruelty

САЩ | 2003г | 100 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 10.10.2003
Премиера в България: 16.04.2004
Премиера на видео: 21.07.2004
Премиера на DVD: 21.07.2004
Производител: Universal Pictures, Imagine Entertainment, Alphaville Films
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: Съни филмс

Текстът на предварителния "брачен договор Меси" е висш адвокатски пилотаж. Неговата структура и детайлно изпипани клаузи се изучават в Харвард. Този контракт никога не е бил развалян в съда поради гениалната си простота: всеки от двамата съпрузи запазва 100% от своята собственост при развод, независимо по чия вина! Брачният договор Меси е еманация на безкористното обвързване, прослава на чистата любов и венец на правната мисъл.

А неговият автор, адвокат Майлс Меси (Джордж Клуни) се радва на безграничен респект от страна на гилдията и нескончаема върволица от безбожно богати клиенти.
Майлс е циник, способен да превърне черното в бяло, благодарение на което не помни да е губил дело. Отегчен от славата си самовлюбен милионер, вманиачен на тема външен вид... позавехнал заклет ерген - за когото е само въпрос на време да си намери майстора в лицето на пищната красавица Мерилин (Катрин Зита-Джоунс). Нейното призвание е бракоразводен бизнес с милионер, когото тя уличава в изневяра, за да прибира солидно обезщетение.

Отначало Майлс й разказва играта, но изкусителната брюнетка съчетава сексапила си с опасен ум. Адвокатът няма да остане безразличен нито към едното, нито към другото, а играта на котка и мишка между двамата ще доведе до неочакван финал!

Снимките са осъществени през юни-септември 2002 г.

Кастинг

Режисьори: Джоуел Коен, Итън Коен
В ролите: Джордж Клуни, Катрин Зита-Джоунс, Джефри Ръш, Седрик Шоумена, Едуард Хърман, Пол Аделстайн, Били Боб Торнтън, Ричард Дженкинс
Сценаристи: Итън Коен, Джоуел Коен, Робърт Рамзи, Матю Стоун
Продуценти: Итън Коен, Брайън Грейзър, Джоуел Коен, Джон Камерън
Музика: Картър Бъруел
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.