Непоносима жестокост

Intolerable Cruelty

- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 10.10.2003
Премиера в България: 16.04.2004
Премиера на видео: 21.07.2004
Премиера на DVD: 21.07.2004
Производител: Universal Pictures, Imagine Entertainment, Alphaville Films
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: Съни филмс

Предварителният "брачен договор Меси" е висш адвокатски пилотаж. Неговата структура и детайлно изпипани клаузи се изучават в Харвард.

Този контракт никога не е бил развалян в съда поради гениалната си простота – всеки от двамата съпрузи запазва сто процента от своята собственост при развод. Независимо по чия вина. Брачният договор Меси е еманация на безкористното обвързване, прослава на чистата любов и венец на правната мисъл.

А неговият автор, адвокат Майлс Меси (Джордж Клуни) се радва на безграничен респект от страна на гилдията и нескончаема върволица от безбожно богати клиенти. Майлс е циник, способен да превърне черното в бяло, благодарение на което не помни да е губил дело. Отегчен от славата си самовлюбен милионер, вманиачен на тема външен вид. Позавехнал заклет ерген, за когото е въпрос на време да си намери майстора в лицето на пищната красавица Мерилин (Катрин Зита-Джоунс). И нейното призвание е бракоразводният бизнес с милионери, които тя уличава в изневяра, за да прибере солидни обезщетения.

Отначало Майлс й разказва играта, но изкусителната брюнетка съчетава сексапила си с опасен ум. Адвокатът няма да остане безразличен нито към едното, нито към другото. А играта на котка и мишка между двамата ще доведе до неочакван финал.

Кастинг

Режисьори: Джоуел Коен, Итън Коен
В ролите: Джордж Клуни, Катрин Зита-Джоунс, Джефри Ръш, Седрик Шоумена, Едуард Хърман, Пол Аделстайн, Били Боб Торнтън, Ричард Дженкинс
Сценаристи: Итън Коен, Джоуел Коен, Робърт Рамзи, Матю Стоун
Продуценти: Итън Коен, Брайън Грейзър, Джоуел Коен, Джон Камерън
Музика: Картър Бъруел
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2021 Dir.bg.