Сбогом, Ленин

Good bye, Lenin!

Германия | 2003г | 121 минути | Комедия , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Премиера на видео: 16.06.2004
Премиера на DVD: 16.06.2004
Разпространител: Ван Крис
Разпространител DVD: Александра видео

Ако си живял в Източна Германия през октомври 1989 г., със сигурност не е най-удачният момент да изпаднеш в кома, но точно това се случва с майката на Алекс – активистка за социална свобода в социалистическа Източна Германия. След 8 месеца тя се връща в съзнание. Сърцето й е толкова слабо, че и най-малкият шок може да я убие. А има ли нещо по-шокиращо от падането на Берлинската стена и победата на капитализма в любимата й страна?

На Алекс не му остава нищо друго освен да превърне семейния апартамент в остров на миналото, където любящата му майка да живее с мисълта, че нищо не се е променило. Това, което започва като невинна бяла лъжа, започва да излиза от контрол, когато майката започва да се съвзема и дори проявява желание да гледа телевизия, а един ден дори става от леглото.

Този прекрасен, трогателен и изпълнен с комични моменти филм, разказва историята на един любящ син, който е готов да премести планини, да сътвори чудеса, но да вдигне майка си на крака, като съхрани илюзията й, че в края на краищата, Ленин спечели.

Кастинг

Режисьор: Волфганг Бекер
В ролите: Катрин Зас, Мария Симон, Чулпан Каматова, Александър Байер, Флориан Лукас, Даниел Брюл
Сценарист: Бернд Лихтенберг
Продуцент: Стефан Арндт
Музика: Ян Тирсен
Оператор: Мартин Кукула
Copyright © 2024 Dir.bg.