Пасионада

Passionada

САЩ | 2002г | 108 минути | Драма , Комедия , Романтичен
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.09.2003
Премиера на видео: 30.06.2004
Производител: Universal Pictures

Море. “Моята голяма луда гръцка сватба”. Рибарски лодки. “Развод по френски”. Португалското фадо. Един добър лош мъж. Една тъжна красива жена. И заглавие, свързано с думата страст. Оттук нататък филмът “Пасионада” остава да бъде преживян. Защото отговаря на всички предварителни очаквания.

Седем години след смъртта на мъжа й по време на риболов, Селия Амонте (София Милос) не може да го забрави. Денем тя работи в текстилната фабрика, вечер пее фадо в местната кръчма, после се прибира при тийнейджърката и свекървата в къщи. Не вярва, че би била в състояние да се влюби отново, след като мъжът на живота й вече го няма. Въобще не забелязва новопристигналия Чарли (Джейсън Айзъкс), обявен за персона нон-грата във всички игрални домове из северните щати. Той има малко работа в местното казино, но нещо друго неудържимо го разсейва – черните тъжни очи на Селия...

В сравнение с традиционните холивудски романтични комедии, “Пасионада” е по-жизнен, по-сочен и по-близо до делничната магия на “Италиански за начинаещи”. Също като датското кинобижу, историята на Селия и Чарли очарова с увереността, че щастието никне и на по-сенчести житейски места.

Кастинг

Режисьор: Дан Айърланд
В ролите: Сиймор Касъл, Териса Ръсел, Джейсън Айзъкс, Лупи Онтиверос, София Милос, Еми Росъм, Луис Колина
Сценаристи: Джим Джърменък, Стив Джърменък
Продуцент: Дейвид Бакалър
Музика: Хари Грегсън-Уилямс
Оператор: Клаудио Роча
Copyright © 2019 Dir.bg.