Уилбър иска да се самоубие

Wilbur wants to kill himself

Дания, Великобритания, Швеция, Франция | 2002г | 109 минути | Драма , Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.11.2002
Премиера в България: 04.06.2004
Премиера на видео: 27.10.2004
Разпространител: Van Kris
Разпространител DVD: Александра видео

Уилбър има склонност към самоубийство и по-големият му брат Харбър прекарва по-голямата част от своя живот в спасяване на живота на Уилбър, търпеливо опитвайки се да го убеди, че има причина да живее. След смъртта на баща им братята наследяват книжарница, превърнала се в антиквариат поради времената и неуспешния бизнес. Харбър от години се грижи за баща си и за книжарницата, като държи баща им да не влиза в близката болница.

Харбър винаги е живял в апартамента зад книжарницата. Нетактичният психолог на Уилбър, Хорст, който провежда групова терапия в болницата, е неспособен да помогне на Уилбър. Медицинската сестра Мойра е влюбена в Уилбър, който постоянно я обижда. На другите пациенти, всички склонни към самоубийства, също им е омръзнало от Уилбър, най-вече на агресивната Руби, която иска Уилбър да бъде изхвърлен от групата.

Един ден в книжарницата влизат Алис и дъщеря й Мери. Алис е много стеснителна и води спартански живот - живее сама с Мери. Тя работи като чистачка в болницата, където не се справя много успешно, и изкарва допълнително малко пари, продавайки забравените от пациентите книги, след като изчита всяка от тях.
Алис и Харбър се влюбват един в друг.

Свързани новини

Уилбър не иска да умре

Кастинг

Режисьор: Лоне Шерфиг
В ролите: Сюзан Видлер, Лиса Маккинли, Ейдриън Роулинс, Джулия Дейвис, Мадс Микелсен, Джейми Сайвс, Шърли Хендерсън
Сценаристи: Лоне Шерфиг, Андерс Йенсен
Продуцент: Сисе Йоргенсен
Музика: Йоахим Холбек
Оператор: Йоен Йохансон
Copyright © 2024 Dir.bg.