Бандата на Кели

Ned Kelly

Австралия, Великобритания, САЩ, Франция | 2003г | 110 минути | Биографичен , Екшън , Приключенски
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.03.2003
Премиера в България: 23.07.2004
Премиера на видео: 10.11.2004
Премиера на DVD: 10.11.2004
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: Съни филмс

По романа "Our Sunshine" (1991 г.) на австралийския писател Робърт Дрю.

Австралия, 1880 год. След брутално детство, свързано с полицейски изтъпления и последвалата смърт на баща му, 16-годишният Нед Кели е хвърлен несправедливо в затвора.

Излизайки на свобода след 4 години, Нед е озлобен, но е решен да не се дава лесно. Той работи като помощник в имението на английски земевладелец и изкарва пари като боксьор.

Но системата все още e с предубеждения към първото поколение ирландски имигранти, така че когато сестрата на Нед - Кейт отхвърля един от полицаите в местния участък, Нед и неговата майка са обвинени за убийство, което не са извършили.

Славата на Нед като неуловим престъпник все повече нараства. За масите той е народен герой, за властите - Нед Кели е най-търсеният мъж в Австралия. Когато властите изпращат страховития надзирател-преследвач и армия от полиция да заловят Нед Кели, Нед планира удивително "разкриване на картите" в страноприемницата Гленроуан. Това е събитето, което завинаги ще го направи легенда.

Кастинг

Режисьор: Грегър Джордан
В ролите: Орландо Блум, Наоми Уотс, Хийт Леджър, Джефри Ръш, Лорънс Кинлън, Филип Барантини, Емили Браунинг, Джоуел Еджъртън
Сценарист: Джон Макдона
Продуцент: Линда Хаус
Музика: Клаус Баделт, Бърнард Фанинг
По книгата на: Робърт Дрю
Оператор: Оливър Стейпълтън
Copyright © 2024 Dir.bg.