Зиг-заг

ZIG ZAG

САЩ | 2002г | 92 минути | Драма | Официален сайт
- 1/10

За филма

В разпространение от: 14.06.2004
Премиера на видео: 28.07.2004
Премиера на DVD: 28.07.2004
Производител: Epsilon
Разпространител DVD: Гала Тийм

Трогателен разказ за живота на едно чувствително и умно момче, Луис Флечър, затворило се в собствения си свят за да избяга от жестокостите на градския живот и посегателствата на баща си /Уесли Снайпс/, с когото е принудено да живее.

Единственият му приятел Сингър /Джон Легуизамо/, който му дава прякора Зиг-Заг, братски се грижи за него, вдъхва му увереност в собствените сили и му внушава, че е надарен със специален талант. Сингър настоява пред властите да отнемат родителските права на бащата-алкохолик и се страхува, че няма да може да помага постоянно на момчето, защото е самият той е болен от рак.

Интригата се забърква когато Зиг-Заг открадва от ресторанта, където работи като мияч на чинии, голяма сума пари. Той прави това с най-добри намерения – да даде част от тях на баща си за да бъде изплатен наема. Но баща му взима всичките 9000 долара и тогава ситуацията става сложна. Намесват се расистки настроеният собственик на ресторанта Тод /Оливър Плат/, един безскрупулен лихвар и една добросърдечна проститутка /Наташа Лионе/.

Филмът е отличен с награди от редица фестивали.

Кастинг

Режисьор: Дейвод Гойър
В ролите: Наташа Лионе, Оливър Плат, Уесли Снайпс, Джон Легуизамо
Сценарист: Ландън Наполиън
Copyright © 2024 Dir.bg.