Блясък

The Bling Ring

САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Япония | 2013г | 90 минути | Криминален , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 14.06.2013
Премиера в България: 19.07.2013
Производител: American Zoetrope
Разпространител: Форум Филм България

В обсебения от идеята за слава свят на Лос Анджелис група тинейджъри ни повеждат на вълнуващ и тревожен низ от престъпления сред хълмовете на Холивуд.

В приключенията си, основаващи се на истински събития, юношите - обсебени от бляскавия живот на знаменитостите - следят своите мишени онлайн и открадват луксозни вещи на стойност повече от 3 милиона от домовете им. Сред жертвите са Парис Хилтън, Орландо Блум и Рейчъл Билсън, а бандата става известна в медиите като “Блинг Ринг“ (“Кръгът Блясък“).

Носителката на “Оскар“ София Копола ни въвежда в света на тези юноши, в който тяхната наивност и възбуда са подсилени от днешната култура, въздигаща в култ известността, лукса и марките. Членовете на “Кръгът Блясък“ ни запознават с изкушения, на които трудно би устоял който и да било тийнейджър. И онова, което е започнало като младежко забавление, излиза от контрол и ни разкрива отрезвяващата гледка на съвременната ни култура.

Кастинг

Режисьор: София Копола
В ролите: Джорджия Рок, Клеър Джулиън, Рейчъл Карсън, Кейти Чанг, Нина Сиемазко, Бренда Ко, Израел Брусард, Майка Монро, Ема Уотсън, Ерин Даниелс, Стейси Едуардс, Гавин Росдейл, Таиса Фармига, Лесли Ман
Сценарист: София Копола
Продуценти: Роман Копола, София Копола, Юри Хенли
Copyright © 2024 Dir.bg.