Ефектът на пеперудата

The Butterfly Effect

САЩ, Канада | 2004г | 113 минути | Психо , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 9.4/10

За филма

В разпространение от: 22.01.2004
Премиера в България: 10.09.2004
Премиера на видео: 02.03.2005
Премиера на DVD: 02.03.2005
Производител: BenderSpink, FilmEngine, Katalyst Films, New Line Cinema, Warner Home Video
Разпространител: Ню Филмс
Разпространител DVD: Гала Тийм
Награди и номинации: Награда на публиката от фестивала на фентъзи филмите в Брюксел, 2004 г.
Номинация за награда "Сатурн" (за най-добър научнофантастичен филм) от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми 2005 г.

Евън Треборн (Аштън Къчър) е изгубил представа за времето. От най-ранна възраст, важни моменти в неговия живот изчезват в черна дупка от забрава, момчешките му години са белязани от поредица ужасяващи събития, който той обаче не може да си спомни. Това което остава са духът на спомена и разбитите животи на приятелите му от детството - Кейли, Лени и Томи

През детството си Евън е под наблюдение и грижа на психолог, който го съветва да си води дневник, в който да описва подробно живота си, ден по ден. Години по-късно, той открива случайно старите си дневници. Започвайки да ги чете, Евън се връща назад във времето, без да може да си обясни как.

Той разбира, че старите му дневници, който лежат захвърлени са средство, с което той може да се връща назад във времето и да преоткрива загубените си спомени. Но по този начин Евън само открива каква отговорност носи за опропастените съдби на своите приятели и най-вече на Кейли (Ейми Смарт) - първото момиче, което е обичал.

Снимките са осъществени в Канада, затворнически сцени в САЩ

Кастинг

Режисьори: Ерик Брес, Джонатан Грубър
В ролите: Аштън Къчър, Елдън Хенсън, Ейми Смарт, Мелора Уолтърс, Итън Суплий, Ерик Столц, Уилям Лий Скот, Лоуган Лърман, Ирина Горовая
Сценаристи: Джонатан Грубър, Ерик Брес
Продуцент: Крис Бендър
Музика: Майк Сюби
Оператор: Матю Лионети
Copyright © 2024 Dir.bg.