Усмивки от една лятна нощ

Smiles of a Summer Night

Швеция | 1955г | 108 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 26.12.1955
Производител: Svensk Filmindustri
Награди и номинации: Кан '56 – Награда за поетичен хумор

3 номинации от Британската академия '56 – за най-добър филм, чуждестранна актриса на Ева Далбек и чуждестранен актьор на Гунар Бьорнстранд

Фредрик Егерман – адвокат на средна възраст, се е провалил за пореден път в консумирането на брака си с много по-младата Ане. Докато посещава бившата си любовница – актрисата Дезире Армфелд, той се спречква с настоящия й любовник граф Карл Магнус. Двамата мъже научават, че Фредрик е баща на незаконно дете. По желание на Дезире, майка й кани Егерман, графа и съпругите им заедно с порасналия син на Фредрик – Хенрик, в своето имение за уикенда.

Преди да тръгнат, студентът по богословие Хенрик се поддава на пламенните молби на прислужницата, четейки на глас от Библията, но по всичко изглежда, че привличането между него и Ане е взаимно. След пристигането в имението на гостите е сервирана вечеря, приготвена с любовен еликсир, който предизвиква неочаквани реакции.

Озадаченият Фредрик осъзнава нарастващото привличане между Хенрик и Ане, а графинята се обзалага публично със съпруга си че може да съблазни Фредрик. Шокиран от разговорите на вечеря, религиозният Хенрик се оттегля в стаята си, решен да се самоубие. Но докато се опитва да го стори има късмета да научи защо толкова хора предпочитат секса пред смъртта.

Кастинг

Режисьор: Ингмар Бергман
В ролите: Хариет Андершон, Бьорн Бьелфвенстам, Маргит Карлквист, Оке Фридел, Ева Далбек, Гул Наторп, Гунар Бьорнстранд, Ула Якобсон, Найма Вифстранд
Сценарист: Ингмар Бергман
Продуцент: Алан Екелунд
Copyright © 2024 Dir.bg.