Полети насън и наяве

Полёты во сне и наяву

СССР | 1983г | 92 минути | Драма | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 17.01.1983
Производител: Студия Довженко

"Flights in Dreams and in Reality":

В центъра на тази сериозна комедия е поведението на Сергей Макаров (Олег Янковский) – човек, който съвсем не е враждебен или озлобен, макар да е възможно никога да не намери своето място. Сергей има съпруга, дете и любовница и въпреки това не е напълно щастлив в тези си връзки. Освен това, той работи в инженерен комплекс и флиртува с една от колежките си – която, като всички останали, се държи покровителствено.

Поведението на Сергей към възрастните около него е твърде детско – като че ли не е съвсем пораснал, но хората му съчувстват в известен смисъл. Както лети насън, така „полита” и в действителността – неспособен да погледне от гледната точка на другите.

Когато любовницата му го заплашва, че ще го напусне, например, той пада на земята с тежката диня, която й е донесъл, и щом тя се спуска да види дали му има нещо, той я целува. След какви ли не щуротии, включително и преследване от полицията, Сергей празнува рождения си ден с голям купон на открито.

Въпросът е, че вече е на четиридесет и за разлика от повечето възрастни на тази възраст, като че е неспособен да се раздели с детството си. А според стандартите в неговото общество би трябвало вече да е постигнал „нещо” в живота.

Прожекция на София Филм Фест: 08.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Роман Балаян
В ролите: Никита Михалков, Олег Меншиков, Елена Костина, Людмила Зорина, Людмила Иванова, Oлег Табаков, Людмила Гурченко, Олег Янковский
Сценарист: Виктор Мережко
Продуцент: Олег Пикерский
Музика: Вадим Храпачов
Оператор: Вилен Калюта
Copyright © 2024 Dir.bg.