Баща-мечта

Big Daddy

САЩ | 1999г | 93 минути | Драма , Комедия
- 7.2/10

За филма

В разпространение от: 25.06.1999
Производител: Jack Giarraputo Productions, Out of the Blue... Entertainment,
Разпространител: Александра филмс

32-годишният Сони Куфакс (Адам Сандлър) е дипломиран юрист, който упорито отбягва отговорностите на зрелостта. Той остава единственият сред приятелите си от университета, който отлага преследването на кариера и сключването на брак, заменяйки ги за временна работа, спортуване в кварталните центрове и нескончаеми обеди и вечери извън дома.

Настъпва момент, когато дори съквартирантът му и стар приятел от юридическия факултет Кевин (Джон Стюарт) се присъединява към редиците на възрастните, предлагайки женитба на дългогодишната си приятелка Корин (Лесли Ман). Момичето е с коренно различен характер от Сони, а работата й до момента като сервитьорка е източник на непрестанни шеги. Единствените, които нямат нищо против начина на живот на Сони, са красивата сестра на Корин - Лейла (Джоуи Лорън Адамс) и доставчикът на продукти.

Лейла е амбициозна адвокатка, а доставчикът на продукти (Роб Шнайдър) е момче от квартала на Сони, което на практика се е превърнало в третия съквартирант. При неуспешен опит да впечатли приятелката си Ванеса (Кристи Суонсън) с надеждата да й докаже, че вече е готов да поеме отговорност, Сони осиновява едно 5-годишно момченце - Джулиън (ролята се изпълнява от близнаците Коул и Дилън Спраус). Сони през цялото време се преструва, че е биологичният баща на детето. Планът не проработва и когато Ванеса го изоставя, Сони се опитва да върне детето обратно на социалните служби. Изправен пред перспективата да остави Джулиън в детски дом до момента в който агенцията за осиновяване открие подходящо семейство, което да го приеме, Сони се съгласява да поеме сам грижата за хлапето за известен период.

Онова, което следва, е навлизане в непознатата територия на нощи, лишени от сън, монотонни детски песнички и нощни бдения край леглото. Сони внезапно прегръща идеята да изпълни добре ролята си на временен баща, прилагайки необичаен подход за отглеждане на деца. Измамата е разкрита, когато социалните служби разбират, че той не е действителният баща на Джулиън.

Докато се опитва да задържи хлапето, загрижеността на Сони постепенно прераства в любов. Той изведнъж осъзнава, че би желал връзката помежду им да стане постоянна и законна. Сони изненадва сам себе си, семейството и приятелите си с желанието си да се научи да приема истинския живот и произтичащите от това решения и отговорности.

Кастинг

Режисьор: Денис Дуган
В ролите: Кристи Суонсън, Джаред Сандлър, Джон Стюарт, Роб Шнайдър, Коул Спраус, Джилиан Сандлър, Джоуи Лорън Адамс, Дилън Спраус, Лесли Ман, Адам Сандлър
Сценаристи: Адам Сандлър, Стив Франкс, Тим Хърлихи
Продуценти: Джак Джарапуто, Сидни Гейнис
Музика: Теди Кастелучи
Оператор: Тео ван де Санде
Copyright © 2024 Dir.bg.