Уимбълдън

Wimbledon

Великобритания, Франция | 2004г | 98 минути | Комедия , Романтичен , Спортен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.09.2004
Премиера в България: 11.03.2005
Премиера на видео: 15.06.2005
Премиера на DVD: 15.06.2005
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Съни Филмс
Разпространител DVD: Съни Филмс

Британецът Питър Колт (Пол Бетани) така и не успява да постигне мечтата си да стане тенис зведа. Най-високото място, което е заемал в световната ранг листа, е 11-то, но сега се е свлякъл до 119-ти и увереността му все повече и повече се изпарява... май е дошло време Питър да си ходи.

Американската състезателка Лизи Бредбъри (Кирстен Дънст) е новоизгряващата звезда на международните тенис кортове. Фикс идеята на Лизи е да стане най-добрата тенисистка в света и да спечели Големия Шлем. За Лизи всичко друго е без значение, а спечелването на титлата от Уимбълдън е добро начало.

Плановете на Питър да се оттегли без много шум като че ли няма да се осъществят, след като той попада под светлините на прожекторите в най-популярния турнир по тенис в света - Уимбълдън. Там, след като случайността го среща с Лизи, той постига невъзможното и печели първия си мач. Въодушевен от новооткрития си късмет, новооткритата любов и новооткритите си умения на корта, Питър продължава да жъне победи, изкачвайки се стъпало по стъпало в ранг-листата.

Само ако можеше късметът на Питър и Лизи да остане с тях по-дълго...

Кастинг

Режисьор: Ричард Лонкрейн
В ролите: Кирстен Дънст, Пол Бетани, Сам Нийл, Джон Фавро, Бърнард Хил, Робърт Линдзи, Джеймс Макавой, Джон Макенроу, Силиа Имри
Сценаристи: Адам Брукс, Марк Левин, Дженифър Флакет
Продуцент: Тим Бевън
Музика: Джон Колби, Ед Шиърмър
Оператор: Дариъс Конджи
Copyright © 2024 Dir.bg.