Концерт за Джордж

Concert for George

Великобритания, САЩ | 2003г | 104 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.10.2003
Производител: Radical Media
Разпространител: 9 София Филм Фест

„Изключително затрогващ, без да е ни най-малко сантиментален, “Концерт за Джордж” е блестящо отдаване на почит към покойния Джордж Харисън, чийто принос за легендата “Бийтълс” остава в сянката на Джон Ленън и Пол Маккартни.

В деня на годишнината от смъртта на Харисън – на 29 ноември 2002 г., Ерик Клептън събира музиканти, които са работили с Харисън и са го познавали отблизо, включително Маккартни, Ринго Стар и Том Пети, за да изсвирят неговите парчета в лондонската “Ройъл Албърт Хол”.

Те представят не само очакваните “My Sweet Lord”, “Something” (великолепно изпята от Били Престън и Сър Пол), но и по-малко познати песни като "Old Brown Shoe" и "Beware of Darkness", с което постигат невероятeн ефект на съпричастие. Но мелодията, която разплаква повече от всички, е "While My Guitar Gently Weeps", представена от трима от петте музиканти, участвали в оригиналния запис: Ринго на барабаните, Клептън, пресъздавайки едно към едно класическото си соло, и Маккартни – на пианото и пеейки бек вокал на Клептън. Равносметката е един красив концерт (с няколко приятни изненади).”

Сам Греъм

Кастинг

Режисьор: Дейвид Лийланд
В ролите: “Том Пети енд Дъ Хартбрейкърс”, Дани Харисън, Рави и Анушка Шанкар, Джо Браун, Оливия Харисън, Пол Маккартни, Ерик Клептън, Ринго Стар, Били Престън, Албърт Лий, Джеф Лин, Сам Браун, Джулс Холанд
Продуценти: Рей Купър, Оливия Харисън, Джон Кеймън
Музикален режисьор: Ерик Клептън, Крис Менгес
Copyright © 2024 Dir.bg.