12 маймуни

Twelve Monkeys

- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 29.12.1995
Премиера в България: 02.12.1996
Производител: Universal Pictures
Разпространител: 20 София Филм Фест 2016
Награди и номинации: Награди и номинации: 2 номинации за Оскар 1996 г. (за поддържаща роля на Брад Пит и за костюми)
Награда "Златен глобус" 1996 г. (за Брад Пит)

Между здравия разум и лудостта, фантазията и реалността, миналото и бъдещето се ражда това приключение отвъд въображението. Брус Уилис, Маделин Стоу и Брад Пит са звездите в брилянтния научнофантастичен шедьовър, режисиран от Тери Гилиъм. Мъж от бъдещето е върнат в наши дни, за да открие причината за смъртоносна болест.

Коул (Уилис) попада в психиатрична клиника, твърдейки че е пътник във времето, пристигащ от 2035 година. Неговата мисия е да спаси човечеството от вирус-убиец, който ще опустоши населението на света в бъдещето. Красива психиатърка (Стоу) първоначално поставя диагноза на Коул като измамник, но скоро се присъединява към него в приключение, което ще ги отведе до границите на човешките възможности.

Докато те се опитват да разкрият тайната на 12-те маймуни, пътищата им се пресичат с един почти побъркал се мъж (Брад Пит) и с известен учен (Кристофър Плъмър). Скоро Коул започва да се съмнява в собствения си разсъдък в този хаотичен свят, изпълнен с безброй въпроси и твърде малко отговори.

С незабравимите изпълнения и фантастични специални ефекти, филмът е класическа история в духа на модерните времена, белязана с прочутото остроумие и с впечатляващия визуален стил на Гилиъм.

Прожекции на София Филм Фест: 05-30.03.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Тери Гилиъм
В ролите: Дейвид Морс, Маделин Стоу, Брус Уилис, Кристофър Плъмър, Брад Пит, Джон Сида, Майкъл Чанс, Върнън Кембъл, Саймън Джоунс, Джоуи Перило, Франк Горшин, Кристофър Мелони, Тифъни Болдуин, Роджър Прат
Сценаристи: Джанет Пийпълс, Дейвид Пийпълс
Продуцент: Чарлз Роувън
Музика: Пол Бъкмастър
Оператор: Роджър Прат
Copyright © 2024 Dir.bg.