Обсебване

The Possession

САЩ, Канада | 2012г | 92 минути | Мистъри , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 30.08.2012
Премиера в България: 31.08.2012
Производител: Ghost House Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По статията на Лесли Горнстейн "Jinx in a Box".

Когато продуцентът Сам Рейми случайно попада на статия в авторитетен вестник за съществуването на истинска кутия, в която е затворен митичен зъл дух - Дибук, той вижда перфектната история за филм на ужасите: зловеща и свръхестествена дотолкова, че да го вдъхнови.

Тревожна, но и вълнуваща, е съдбата на продаваната в ebay реална, старинна кутия, въплъщаваща години на човешка болка и страдание. Проведеното от уредник на университетски музей проучване проследява миналото на древния предмет до притежанието му от 103-годишна еврейка, оцеляла от Холокоста. Тя пренася кутията на Дибук в Америка и - умирайки в адски мъки - завещава на наследниците си никога и при никакви обстоятелства да не се опитват да я отворят.

Вдъхновен от този действителен случай, филмът разказва историята на едно обикновено семейство, изправено пред смъртоносната заплаха от гнева на неизразимото, свръхестествено зло, познато от легендите като "Дибук".

Кастинг

Режисьор: Оле Борнедал
В ролите: Бренда Кричлоу, Мадисън Дейвънпорт, Куин Лорд, Наташа Калис, Гранд Сноу, Кира Седжуик, Джефри Морган, Роб Лабел, Матю Милър "Матисяху", Нана Гбеуоньо
Сценаристи: Джулиет Сноудън, Стайлс Уайт
Продуцент: Сам Рейми
Музика: Антон Санко
Оператор: Дан Лаустсен
Copyright © 2024 Dir.bg.