Хавана

Havana

САЩ | 1990г | 140 минути | Военен , Драма , Романтичен | Официален сайт
- 1.5/10

За филма

В разпространение от: 14.12.1990
Премиера на видео: 15.03.1999
Производител: Mirage Enterprises, Universal Pictures
Награди и номинации: Номинации за Оскар 1991, Златен глобус 1991 и Грами 1992 за музика (Дейв Грусин)

Комарджия, който не вярваше на никого. Жена, която рискува всичко. И страст, събрала ги заедно в най-опасния град на света.

Американски комарджия се забърква с леви кубински политици в последните дни на режима на Батиста през 1958 г. Робърт Редфорд и Лена Олин са звездите в този страстен романтичен филм, чието действие се развива в “най-възбуждащия град на света”.

Джак Уайл (Редфорд) - играч на покер от висока класа - се опитва да постигне голям удар в Хавана. Този рай за любителите на удоволствията точно тогава е на ръба на революцията. Но в плана си Джак не предвижда, че ще се влюби в Роберта (Олин) - красивата, загадъчна съпруга на революционера Артуро Дуран (Раул Хулия).

След като Артуро е отстранен от полицията, Джак се сближава още повече с Роберта, която възбужда у него страст, заплашваща последния му шанс за голям удар.

Зашеметяващата визия, напрегнатият сюжет и чувствената музика на Дейв Грусин правят от филма едно незабравимо преживяване.

Кастинг

Режисьор: Сидни Полак
В ролите: Робърт Редфорд, Лена Олин, Алън Аркин, Томас Милиан, Даниел Дейвис, Тони Плана, Марк Райдъл, Бърни Полак, Адриано Гонзалес, Раул Хулия
Сценаристи: Джудит Раскоу, Дейвид Рейфил
Продуценти: Сидни Полак, Ричард Рот
Музика: Дейв Грусин
Оператор: Оуен Ройзман
Copyright © 2024 Dir.bg.