Аюрведа: Умението да живееш

Ayurveda: The Art of Being

Индия, Германия, Швейцария | 2001г | 102 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 20.09.2001
Производител: Pandora Film
Разпространител: Киномания 2005

Появила се в Индия, а след това стигнала и до Египет, Гърция, Рим, Тибет, Китай, Русия и Япония, Аюрведа е вероятно най-старата продължаваща да се практикува холистична медицинска система в света – начин да се балансират душевното и физическото здраве.

В “Аюрведа – Изкуството да бъдеш”, индо-френският режисьор Пан Налин, нашумял със “Самсара”, пътува из цяла Индия и следва няколко индийци, практикуващи тази дисциплина, докато те прилагат – с невероятен успех – древните учения в нашата епоха на ядрена енергия, интернет и бърза употреба на всичко.

В “Аюрведа” срещаме лечители, които могат да сканират пациентите си, покривайки тялото с определена кал, и така определят заболяванията им; племенни членове в отдалечени индийски селца, които никога не са се разболявали просто като са си казвали да не го допускат; лекари, изцеляващи левкемията с кора от конкретно дърво...

Но “Аюрведа” не е за успехите на даден древен метод за лечение. Филмът разкрива тайнствата на човешкия ум и тяло в светлината на Аюрведа: всяка болест е резултат от нарушения баланс на жизнените енергии в човешкото съществуване. Всяка болест се лекува с възстановяване и поддържане на този баланс.

“Аюрведа” е пътуване из Индия, но също и пътуване във времето: времето на древните лечителски методи, на племенните начини за изцеляване, но и времето на модерните начини за лекуване.

Кастинг

Режисьор: Пан Налин
Сценарист: Пан Налин
Copyright © 2024 Dir.bg.