Рай (2001)

Eden

Италия, Израел, Франция | 2001г | 91 минути | Военен , Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 29.08.2001
Производител: Agav Hafakot
Разпространител: Киномания 2005

1936 г. Тънък сняг покрива хълмовете на Кънектикът. 25-годишната Саманта и съпругът й - трийсетинагодишният архитект Дов Ернст, са в разгорещена дискусия с бащата на момичето.

Те се опитват да го убедят да емигрира в Палестина заедно с тях. Той живее сам, но предпочита да остане и да се посвети на писането на мемоарите си. Прегръща ги за сбогом и им пожелава щастие и късмет.

Хайфа, 1939 г. Дов се опитва да създаде модерна среда за работниците в тяхната нова страна. Когато не прекарва нощите си над чертожната дъска, Дов взема Саманта със себе си, за да й покаже как мечтите му се превръщат в реалност. Саманта се възхищава на съпруга си, но губи самоувереност. Тя е, по нейните думи, "не напълно родена все още".

Скоро започва Втората световна война. Дов се записва като доброволец в Съюзническите войски в Европа. В негово отсътвие Саманта бавно се научава да преодолява несигурността си за своя външен вид и способности. През следващите години, в търсене на идентичността си, тя е повлияна за добро или лошо от четирима мъже: своя съпруг-социалист; либералния си баща, останал в Америка; брат й - капиталистът Калман, който гледа на Палестина като на неподходяща бизнес територия; и ционисткия й любовник Оскар - интелектуалец, напуснал Берлин след 1933 г. Филмът е заснет по роман на прочутия, вече покоен, драматург Артър Милър, който дебютира като актьор в ролята на бащата.

Кастинг

Режисьор: Амос Гитай
В ролите: Артър Милър, Саманта Мортън, Томас Джейн, Дафна Кастнер, Люк Холанд, Дани Хюстън
Сценаристи: Мари-Жозе Сансел, Амос Гитай
По книгата на: Артър Милър
Оператор: Ренато Берта
Copyright © 2024 Dir.bg.