Къща от пясък и мъгла

House of Sand and Fog

САЩ | 2003г | 126 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.12.2003
Премиера в България: 10.11.2005
Производител: Cobalt Media Group
Разпространител: Киномания 2005
Награди и номинации: 3 номинации за Оскар 2004 г. (за най-добър актьор - Бен Кингсли, поддържаща актриса - Шохрех Агдашлу, за музика - Джеймс Хорнър)
Номинация за Златен глобус 2004 г. (Бен Кингсли)
Награда (Шохрех Агдашлу) и 2 номинации за "Независим дух" 2004 г.

По едноименния роман (1999 г.) на американския белетрист Андре Дъбюс III.

Историята на двама души, водени от отчаяние, които стигат до крайни мерки в търсенето на своето право върху собствеността на една къща.

Въпреки че въпросният дом е просто малка къща в щата Калифорния, за Кати Николо (Дженифър Конъли) това е последната надежда да подобри живота си, почти съсипан от пристрастеността й към алкохола. В резултат на административна грешка, Кати е изгонена от дома си и не може да предотврати продажбата му на нереално ниска цена.

Новият собственик - Масуд Амир Бехрани (Бен Кингсли) вижда имота като въплъщение на американската мечта, която преследва, откакто е напуснал Иран заедно с жена си Нади (Шохрех Агдашлу). Бивш полковник от иранските военновъздушни сили, Бехрани пристига в Америка и приема нискоквалифицирани работи с надеждата, че ще дойдат и по-добри дни.

Сега, когато е вложил всичките си спестявания в придобиването на тази къща, той вярва, че това ще донесе благополучие на него и семейството му. Докато спорът за имота става все по-ожесточен, Кати намира съюзник в лицето на Лестър Бърдън (Рон Елдард) - полицай, станал уверен и опасен защитник на нейната кауза.

Кастинг

Режисьор: Вадим Перелман
В ролите: Дженифър Конъли, Бен Кингсли, Шохрех Агдашлу, Рон Елдард, Франсис Фишър, Ким Дикенс, Нави Рават, Марко Родригес, Майкъл Пападжон, Андре Дъбюс III, Том Рейнолдс
Сценаристи: Вадим Перелман, Шон Лорънс Ото
Продуценти: Майкъл Ландън, Шон Лорънс Ото, Вадим Перелман
Музика: Джеймс Хорнър
По книгата на: Андре Дъбюс III
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.