Пътят на дракона

The Way of the Dragon

Хонг Конг | 1972г | 100 минути | Екшън , Криминален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.12.1972
Премиера на видео: 23.01.2006
Премиера на DVD: 23.01.2006
Производител: Krisolta
Разпространител DVD: Съни Филмс

“Пътят на дракона” се смята за най-великия филм на Брус Ли – дебют в режисурата, написан и изигран от самия него. Героят е тихо селянче, изпратено в Рим, за да се притече на помощ на роднини, на чието ресторантче е хвърлила око италианската мафия.

В този филм има много нови и различни неща. За първи път Брус Ли внася комедийни елементи, в центъра на които е неговият герой. По сведения на най-близките му приятели, персонажът от “Пътят на дракона” най-пълно съответства на истинския Брус, който в момента на снимките се намира във върховата си физическа форма.

Ненадмината остава и до днес бойната сцена между Брус Ли и Чък Норис в римския Колизеум. За нея, самият Ли изписва над 20 страници режисьорски сценарий, разработвайки до най-малката подробност всеки кадър на основата на стотици изгледани боксови мачове и борба. За разлика от повечето филми с азиатски бойни изкуства, които и до днес избягват вкарването на пистолети в действие, още в “Пътят на дракона” Брус Ли слага в ръцете на своите екранни врагове по един пищов, постигайки още по-голям реализъм на схватките. Ли има пълен контрол върху целия филм, което личи от грацията и мощта на всяка екранна секунда.

Един мъж посещава роднините си в Италия, които притежават ресторант. Той им помага да го защитят от брутални гангстери, които ги тормозят. Синдикатът се опитва да завземе семейния бизнес. И когато нещата не стават по техния начин, те ще доведат убийци, които да ги предизвикат и да осуетят плановете им.

Кастинг

Режисьор: Брус Ли
В ролите: Пинг Ао Уей, Робърт Уол, Чък Норис, Нора Майао, Брус Ли
Сценарист: Брус Ли
Copyright © 2024 Dir.bg.