Модилиани

Modigliani

САЩ, Франция, Германия, Италия, Румъния, Великобритания | 2004г | 128 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 29.09.2004
Премиера на DVD: 10.02.2006
Производител: Bauer Martinez Studios
Разпространител DVD: Диема вижън

Това е историята за живота на италианския художник Амедео Модилиани и творческото му съперничество с великия Пабло Пикасо.

Младият художник, който е евреин по произход, се влюбва католичката Джийни, която ражда от него извънбрачно дете. Фанатичните родители на младата жена изпращат бебето в далечен манастир, където то да бъде отгледано от монахините. Обезумелият художник отчаяно се нуждае от пари, за да открие и прибере детето си. Решението на проблема си той открива в Париж, където се провежда ежегоден конкурс за изкуства. Победителят получава парична награда и бляскава кариера.

Нито на Модилиани, нито на неговия най-скъп приятел и творчески съперник Пикасо, някога е хрумвало да се явят на състезанието, тъй като го считат за недостойно за истински художници като тях. Но, заради детето си и с помощта на повечко алкохол, Модилиани все пак се записва за участие. Вдъхновен от любовта си към Джийни, младият художник се заема със своите шедьоври, убеден, че целият артистичен свят на Париж в момента прави същото.

Кастинг

Режисьор: Мик Дейвис
В ролите: Елза Зилберщайн, Омид Джалили, Ева Херцигова, Питър Капалди, Анди Гарсия, Мириам Маргълийз
Copyright © 2024 Dir.bg.