Розовата пантера

The Pink Panther

САЩ, Чехия | 2006г | 93 минути | Комедия , Криминален , Приключенски | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.02.2006
Премиера на DVD: 23.02.2009
Производител: Sony Pictures
Разпространител DVD: Прооптики

Споменаването на инспектор Жак Клузо предизвиква страх не само сред престъпниците, но и сред всички, които са го срещали. Може би защото дедуктивните му способности са толкова неадекватни, схващанията му за очевидното твърде загадъчни, езиковият му речник значително ограничен и физическата му координация напълно отсъстваща.

Но въпреки че подходът е нетрадиционен и често объркващ, той винаги успява да разкрие престъплението по свой собствен начин.
Или поне досега е било така.

В динамичната комедия “Розовата пантера” несръчният инспектор Клузо (Стив Мартин) поема най-важния си случай досега.

Световноизвестният треньор по футбол Ив Глюон току-що е довел отбора на Франция до победа над отбора на Китай. Докато е заобиколен от щастливи фенове и красивата си любима - международната поп звезда Ксания (Бейонсе Ноулс), Глюон е повален от отровна стрела. В последвалата паника безценният диамантен пръстен на Глюон “Розовата пантера” изчезва мистериозно.

Убийството се превръща в национална медийна сензация. Разрешаването на случая се пада на главен инспектор Драйфус (Кевин Клайн), който за седми път се опитва да получи престижен почетен медал за заслуги. Той е наясно, че не може да си позволи дори и една грешка, поне такава, която да му бъде преписана, и затова повиква за случая неуморимия инспектор Клузо.

Клузо и новият му асистент, непоколебимият стоик - полицай Жилбер Понтон (Жан Рено) следват плетеница от улики през цял Париж и стигат чак до Ню Йорк. В Голямата ябълка, Клузо и Понтон преминават през Таймс Скуеър, магазини за диаманти, модното Пето авеню и обновения хотел “Уолдорф Астория”. По пътя, двамата полицаи се сблъскват с неуловими търговци на диаманти, предполагаеми убийци, опасни бандити, подмазващи се собственици на казина, тайни агенти, мистериозни треньори и екзотично питие.

блу-рей премиера
Copyright © 2021 Dir.bg.