Таласъми ООД

Monsters, Inc.

- 10/10

За филма

В разпространение от: 28.10.2001
Премиера в България: 12.04.2002
Премиера на DVD: 13.12.2010
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Оскар 2002 г. (за песен - Ранди Нюман) и 3 номинации
BAFTA 2002 г. (най-добър филм)
Награда "Ани" 2003 г. и 7 номинации

Един от най-обичаните и визуално атрактивни филми на Disney / Pixar от 2001 г. се завръща на големия екран през 2013 г. (българска премиера - 15.02.2013 г.), за да зарадва цяло ново поколение зрители (а и старите си фенове), този път в 3D формат.

Станалата вече класика приключенска анимационна комедия ни пренася в Таласъмополис - процъфтяващ корпоративен град, населяван от чудовища с всякакви размери и форма. Симпатичният Съли и най-добрият му приятел, шегаджията Майк Уазовски, са водещ екип за плашене в най-голямата фабрика за писъкопреработване - “Таласъми“ ООД. Основен източник на енергия в света на чудовищата е сборът от писъците на човешките деца и затова в компанията работи елитен екип от подплашвачи, който събира този ценен природен ресурс.

Чудовищата са убедени, че децата са токсични, поради което им е забранен достъп в града. Но когато момиченце на име Бу случайно последва Съли при завръщането му в неговия свят, кариерата му е застрашена, а животът му се превръща в пълен хаос.

Приятелите Майк и Съли замислят план за поправяне на грешката и връщането на Бу у дома й. При осъществяването му тримата обаче се сблъскват с неочаквана поредица от усложнения и опитват да прикрият историята, но това ги изстрелва към загадка, надминаваща и най-дръзките им фантазии...

Кастинг

Режисьори: Пийт Доктър, Лий Ънкрич, Дейвид Силвърман
В ролите: Дарла Андерсън
Сценаристи: Андрю Стантън, Даниел Гърсън
Музика: Ранди Нюман
Озвучен на български от: Георги Тодоров, Теодор Елмазов, Пепа Николова, Иван Балсамаджиев, Ада Марина Одаджиева, Любомир Младенов
Copyright © 2024 Dir.bg.