Слава (1980)

Fame

САЩ | 1980г | 126 минути | Драма , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 16.05.1980
Производител: Metro Goldwyn Mayer
Разпространител: 10 София Филм Фест

Наперени танцьори, стеснителни певци и срамежливи музиканти са новите попълнения на Нюйоркското училище по сценични изкуства.

Ще ги опознаете по време на изпитанията, които срещат в учебния процес, опитвайки се да си осигурят кариера в шоубизнеса. Не пропускайте този наистина добър филм, защото Алън Паркър съумява да направи порядъчно ужасяващата история наистина забавна.

Тя ще ви накара да скъсате с всичките си представи за блясъка на шоубизнеса и да се възхищавате от все сърце на героите, които трябва да се преборят с действителността.

Това, което прави Слава толкова добър, е, че не всички успяват. Чувството на обреченост ще ви завладее, като гледате техните грешки и за края ще очаквате всичко друго, но не и да е щастлив.

Дори замисълът на танца върху покривите на нюйоркските таксита да е малко слаб, той се компенсира от емоционалния заряд на сцената. Музиката е добра, особено на финала, когато гордите родители идват да гледат изпълнението на даровитите си рожби, което започва като най-обикновена песен и прераства в страхотно рокаджийско парче.

Кастинг

Режисьор: Алън Паркър
В ролите: Исак Мизрахи, Еди Барт, Айрийн Карa, Лий Курери
Сценарист: Кристофър Гор
Музика: Майкъл Гор
Оператор: Майкъл Сересин
Copyright © 2024 Dir.bg.