Върви на Запад

Go West

Босна и Херцеговина | 2005г | 95 минути | Комедия , Драма , Уестърн | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 20.08.2005
Производител: Comprex
Разпространител: 10 София Филм Фест

През 90-те години югославската федерация се разпада след серия от кървави войни. Вечният студент Милан – сърбин от патриархалното общество, и Кенан – виолончелист мюсюлманин, са хомосексуална двойка, която живее в Сараево.

И интимният, и социалният им живот е разтърсен от гражданската война в Босна и Херцеговина, чиито опустошителни последствия включват открита етническа омраза и масови кланета.

Когато сръбските сили окупират Сараево, любовниците успяват да се измъкнат към родното село на Милан и да се скрият там, докато чакат баща му да намери начин те да избягат към Холандия.

Ставайки свидетел на бруталностите на сръбските военни сили и тяхната омраза към мюсюлманите, Милан решава да импровизира: той дегизира Кенан като жена и го представя публично като своята съпруга Милена.

Тайна, която обаче неговият най-добър приятел Луньо бързо разкрива. Милан е привикан в армията и ситуацията става почти непоносима за Кенан.

Неговата единствена компания е Ранка, сервитьорка в местно кафене, жена, чиито тъмни тайни ужасяват повечето от жителите на селото…

Кастинг

Режисьор: Ахмед Имамович
В ролите: Марио Дърмач, Тарик Филипович ,Раде Шербеджия, Миряна Каранови , Жан Моро
Сценарист: Ахмед Имамович, Енвер Пушка
Copyright © 2024 Dir.bg.