Статски съветник

Statski sovetnik

Русия | 2005г | 125 минути | Драма | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 21.04.2005
Производител: Studio Trite
Разпространител: 10 София Филм Фест
Награди и номинации: 2005 - "Златен орел" за най-добър актьор на Никита Михалков и за поддържащ актьор на Константин Хабенски

Руската империя в края на ХІХ век. В министерския вагон на бързия влак на път от Петербург за Москва е извършено кърваво престъпление – убит е бившият командир на жандармерията, генерал-губернаторът на Сибир Храпов.

Дръжката на окървавения кинжал, намерен на местопрестъплението, носи тайнствен белег, "БГ" – знакът на неуловима терористична група, хвърлила в смут столицата.

В хода на разследването на зверското престъпление разказите на свидетелите насочват подозренията към Ернст Петрович Фандорин – човекът натоварен с тайната задача, да обезпечи сигурността на генерал-губернатора по време на престоя му в Москва. За Фандорин залавянето на истинските престъпници се превръща във въпрос на чест.

Скоро той открива, че някой от полицията помага на терористите. Започва напрегнато и изпълнено с опасности преследване на предателя, в което се включва и майстора на разследванията, самият зам. директор на полицията, генерал-княз Пожарски.

С неговата намеса историята придобива неочакван обрат.

Кастинг

Режисьор: Филип Янковски
В ролите: Никита Михалков, Олег Меншиков, Олег Табаков, Константин Хабенски, Владимир Машков
Сценарист: Борис Акунин
Copyright © 2024 Dir.bg.