Ледена епоха 2: Разтопяването

Ice Age: The Meltdown

САЩ | 2006г | 87 минути | Анимация , Детски , Комедия | Официален сайт
- 9.8/10

За филма

В разпространение от: 01.03.2006
Премиера в България: 31.03.2006
Премиера на видео: 23.11.2006
Премиера на DVD: 23.11.2006
Производител: 20th Century Fox Animation, Blue Sky Studios
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Мейстар
Награди и номинации: 5 номинации за "Ани" 2007 г.

В "Ледена епоха 2" любимите на цял свят герои от ‘Ледена епоха’ се завръщат – Мани, косматият мамут, ленивецът Сид, саблезъбият тигър Диего и шантавата саблезъба катерица Скрат. Ледената епоха е към своя край и животните се радват на топящия се рай, в който се превръща света им, включително и тримата герои от враждуващи видове, които случайно са станали приятели.

Този път те няма да спасяват човешко бебе, а ще се вълнуват от съвсем различни неща. Мани е готов да създаде семейство, само че не е виждал друг мамут от години и се страхува, че е последният оцелял от вида си. Но това продължава само докато не среща Ели - единственият оживял женски мамут в света. Единственият им проблем: те не могат да се понасят един друг. Освен това, незнайно защо, Ели е убедена, че не е мамут, а опосум!

На всичкото отгоре, тя върви в комплект с двамата си “братя” опосуми – Краш и Еди, двойка весели пакостници, които винаги успяват да си намерят белята. Мани, Сид и Диего обаче бързо разбират, че затоплящият се климат носи и много опасности – огромна ледена язовирна стена, поддържаща тонове океанска вода, е на път да се разчупи и поставя в опасност цялата долина. Единственият им шанс за оцеляване е на другия край на долината и тримата герои, заедно с Ели, Краш и Еди, заформят най-необичайното семейство на всички епохи и се отправят на пълно с опасности и приключения пътешествие.

Филмът също така показва и несполуките и преживелиците на Скрат, който има много по-голяма роля, отколкото в първата част.
„Ледена епоха 2” притежава всичко, което сте харесали в първия филм, но с още повече смях, екшън и зрелищни пейзажи.

озвучен на български

Кастинг

Режисьор: Карлос Салдана
Сценаристи: Питър Голк, Гери Суолоу, Джим Хект
Продуцент: Лори Форт
Музика: Уил Едуардс, Джон Пауъл
Озвучен на български от: Деян Ангелов, Койна Русева, Николай Урумов, Христо Мутафчиев, Христо Чешмеджиев, Дарин Ангелов, Георги Тодоров
Оператор: Крейг Грасо
Copyright © 2021 Dir.bg.