Въстанието: Балада за Мангал Пандей

The Rising: Ballad of Mangal Pandey

Индия | 2005г | 141 минути | Драма , Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.08.2005
Премиера на DVD: 24.05.2006
Производител: United Motion Pictures inc.
Разпространител DVD: Александра видео

“Въстанието Балада за Мангал Пандей” е епична приказка за приятелство, любов, загуба и предателство, развиваща се по време на индийския бунт от 1857. Британските колониални управници плячкосват страната, но използват индийците като войници в пехотата, за да контролират и управляват населението.

След стотици години подчинение, Индия се събужда за революционния дух на промени и самоуправление. По време на свирепата битка в афганските войни в средата на века, Мангал Пандей, герой от пехотата освобождава командващия го британски офицер Уилям Гордън.

Събитието довежда до създаване на силно приятелство и лоялност между двамата, които надминават различията на ранг и раса. Но приятелството им скоро е поставено на изпитание, първо заради пристигането на очарователната млада аристократка Емили Кент, а след това от въвеждането на ново въоръжение във войската, което предизвиква съмнение дали британците не игнорират религиозните вярвания в полза на евтини оръжия и по този начин петнят честта на войниците си.

След като се разпростира слуха, че новото въоръжение ще се използва широко в армията, в страната избухва бунт и Мангал Пандей повежда индийците към свободата.

Мащабният епос се базира на реални исторически събития, послужили като начало на борбата за индийска независимост.

Кастинг

Режисьор: Кетан Мехта
В ролите: Тоби Стивънс, Амир Хан
Copyright © 2024 Dir.bg.