Джордж и последният дракон

George and the Dragon

САЩ, Германия, Великобритания, Люксембург | 2004г | 93 минути | Екшън , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.10.2004
Премиера в България: 16.06.2006
Производител: ApolloMedia
Разпространител: Про Филмс

Първият кръстоносен поход току-що е завършил.
Огромен брой от изморени рицари, земевладелци, войници и проповедници се завръщат по родните си места, прекосявайки една Европа, която е променена завинаги.

Джордж – наперен английски рицар, преситен и отвратен от кръвопролитията, на които е бил свидетел в Палестина, мечтае да се прибере у дома и да “окачи меча на стената” завинаги.
Той се насочва съм северната част на страната, където управлява добрият крал Едгаар и където земята е хубава и рядко населена. И където се надява да се установи и да започне своя нов, спокоен и безгрижен живот.

Но при пристигането си заварва краля и цялото кралство в ужасно състояние – красивата принцеса Лунна е изчезнала безследно. Срещу обещанието да получи едно малко владение, Джордж приема предизвикателството да открие принцесата и тръгва на последният си поход.

Без да знае, че това е началото на едно изпълнено с опастности приключение, което ще го доведе до разкриването на една страховита тайна и ще превърне една хилядолетна легенда в реалност.
Заедно с всички произтичащи от това последици. А те не са никак малки.

Кастинг

Режисьор: Том Рийв
В ролите: Джеймс Пюърфой, Джоан Плоурайт, Пол Фрийман, Бил Трийчър, Майкъл Дънкан, Пайпър Перабо, Патрик Суейзи, Вал Килмър
Сценаристи: Майкъл Бъркс, Том Рийв
Продуцент: Тод Мойер
Музика: Гаст Валцинг
Оператор: Йост ван Старенбург
Copyright © 2024 Dir.bg.