Ловен сезон

Open Season

- 10/10

За филма

В разпространение от: 27.09.2006
Премиера в България: 10.11.2006
Премиера на DVD: 17.10.2011
Производител: Sony Pictures
Разпространител: Cinema City Bulgaria
Разпространител DVD: Съни Филм Видео Ентъртейнмънт
Награди и номинации: 6 номинации за "Анни" 2007 г.

Втора премиера в България (във формат IMAX 3D) - на 16.01.2009 г.

Буг - опитомен мечок-гризли, който не може да оцелее в дивата природа, се среща с хърбавия разговорлив елен Елиът и идеално подреденият му свят се преобръща надолу с главата. Двамата се съюзяват и обединяват всички животни в близката гора, за да си я върнат веднъж завинаги!

Животът на опитомения Буг (с гласа на Ненчо Балабанов) е добре уреден, защото за него се грижи стопанката му Бет (с гласа на Здрава Каменова) и нищо не му липсва. Двамата правят атракция за зрителите в лесничейството и децата много се радват на представленията. Един ден Буг помага на младия елен Елиът (с гласа на Тодор Николов) - заловен от местния ловец Шоу (с гласа на Стефан Сърчаджиев) - да избяга, с което предизвиква необратима промяна в живота си. Двамата решават да отидат в гората, където всичко е много по-спокойно от цивилизацията, според Елиът.

Проблемите за мечока започват съвсем скоро - когато той осъзнава, че вече сам трябва да се грижи за прехраната си, а не знае как. Освен това ловният сезон се открива след три дни и животните ще станат цел номер едно за жадните за трофеи ловци. Притиснати от обстоятелствата, Буг и новият му бъбрив приятел Елиът се оказват в ролята на защитници на гората с помощта на хитрата катерица МакСкуизи (с гласа на Калин Арсов). Ловците дори не предполагат какво ги очаква, когато горските обитатели започват да използват методите им срещу тях самите.

Кастинг

Режисьори: Роджър Алърс, Джил Кълтън
Сценаристи: Нат Молдин, Рон Фридман, Стив Бенсич
Продуцент: Мишел Мърдока
Музика: Пол Уестърбърг, Рамин Джавади
Озвучен на български от: Тодор Николов, Стефан Сърчаджиев, Ненчо Балабанов, Пламен Сираков, Калин Арсов, Здрава Каменова
Монтаж: Кен Соломон, Памела Цигенхаген
Copyright © 2024 Dir.bg.