12 танга - Адиос Буенос Айрес

12 Tangos - Adios Buenos Aires

Аржентина, Германия | 2005г | 90 минути | Документален , Музикален
- 1/10

За филма

В разпространение от: 08.12.2005
Производител: Fruitmarket Kultur und Medien
Разпространител: Киномания 2006

Историята на няколко тангероси в Буенос Айрес в условията на криза.

Когато тангото е било създадено, техните дядовци, дошли от Италия и Испания, били сред милионите имигранти, пристигащи на Рио де ла Плата. Днес техните внуци поемат в обратната посока: към Европа.

Чрез 12 танга, заснети на живо в най-горещата танго зала в града и изпълнени от някои от най-добрите аржентински музиканти, филмът разказва история за криза и имиграция - и свързва чувствата на своите герои с музиката, стиховете и танцовите стъпки на тангото.

Филмчът е приближаване към душата на тангото. Това може и да звучи преувеличено, но е просто опит да се освободи тангото от клишетата на червените светлини, мачизма и жените и да се концентрираме върху същността му: хора, които са докарани до състояние, в което са убедени, че родината им не предлага перспектива и са готови да напуснат родната си среда за несигурно бъдеще в чужбина.

Историите на Роберто, Марсела и Фабиана казват повече за душата и същността на тангото от всички исторически и теоретически трудове. Целият им хумор, тъга и решителен дух е във филма и е свързан със стиховете, музиката и танцовите стъпки на 12 чудесни танго пиеси.

В известен смисъл филмът е като хубаво танго: комичен и меланхоличен, поетичен и могъщ, нежен и суров едновременно.

Кастинг

Режисьор: Арне Биркенщок
В ролите: Лидия Борда, Йоланда Субиета, Нестор Лопес, Роберто Тонет, Алфредо Карлино, Едуардо Борда, Марсела Майола
Сценарист: Арне Биркенщок
Продуценти: Арне Биркенщок, Томас Шпрингер
Оператор: Фолкер Ноак
Copyright © 2024 Dir.bg.