Всички невидими деца

All the Invisible Children

Франция, Италия | 2005г | 116 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Rai Cinemafiction

Този филм е начинание с големи хуманитарни цели. Преди три години продуцентите стартират проекта с цел да привлекат вниманието на световната общественост към живота на децата по целия свят. УНИЦЕФ и Световната продоволствена програма - водещите организации на ООН по проблемите на децата - финансират проекта и получават приходите от разпространението на филма.

Продуцентите се обръщат към няколко изявени кинотворци - някои от най-ярките имена в световното кино. Режисьорите с радост се съгласяват да направят по един късометражен филм и да допринесат безвъзмездно за реализирането на благородната идея.

Във Всички невидими деца Бразилия, Италия, Англия, Сърбия, Буркина Фасо, Китай и САЩ са декор на вълнуващите портрети на различни деца, които ежедневно се сблъскват с нещастието в различни форми - лишения, болести и насилие.

Борбата на уличните деца за оцеляване е основна тема във филмите на Катя Лунд, Стефано Венерузо и Емир Кустурица.

Виждаме невръстните клетници да събират кашони и железни отпадъци по улиците на Сао Пауло или как крадат, за да преживяват в Неапол или в сръбско село.

Мехди Шареф съсредоточава вниманието си върху бруталните въоръжени конфликти, разтърсващи Африка, и шокиращи гледки на деца-войници, боравещи умело с автомати.

Филмът на Джон Ву е за две момиченца от различни социални прослойки, чиито пътища се пресичат, когато непотребната изхвърлена кукла на едното става безценна придобивка за другото.

Кастинг

Режисьори: Джон Ву, Ридли Скот, Емир Кустурица
В ролите: Хана Хъдсън, Мария Грация Кучинота, Душан Кривец, Коати Мунди, Джанг Уенли, Вера Фернандез
Сценаристи: Диего Де Силва, Едуардо Трипа, Мехди Шареф
Продуценти: Стефано Венерусо, Майк Елис, Спайк Лий
Copyright © 2024 Dir.bg.