Празникът на козела

La Fiesta del chivo

Испания, Великобритания | 2006г | 125 минути | Драма | Официален сайт
- 6/10

За филма

Премиера в България: 07.09.2007
Производител: Future Film Group
Разпространител: Ginny Art House

Санто Доминго, Доминиканската Република, 1992 г.
Урания Кабрал се завръща в родния си град. Тя едва рапознава своя баща, който не е виждала от 35 години. Агустин Кабрал дълго време е бил „Мозъкът” и дясната ръка на злия диктатор Трухильо, сега е един стар мъж – обездвижен, ням и почти инертен.

Разговорите на Урания с нейните роднини бързо връщат най-личните й спомени, миналото й, тайните й, конспирацията и насилието на диктатора Трухило, човекът който бележи живота й завинаги. Най-накрая тя си признава ужасната тайна, която я е държала толкова дълги години далеч от дома и баща й.

„Празникът на Козела” също е история за мъжете, които са жертвали живота си, за да прекратят една от най-кървавите тирании в съвременната история на Латинска Америка. Тяхната епична история и тази на Урания се преплитат в един напрегнат калейдоскоп от любов, омраза, смърт и насилие.

Филмът, основан на страстния роман на Марио Варгас Льоса разказва за голяма лична драма, комбинирана с политическа конспирация, исторически момент и трагичен завършек, с който започва нова ера в историята на Доминиканската Република.

Кастинг

Режисьор: Луис Льоса
В ролите: Стивън Бауер, Стефани Леонидас, Хуан Диего Бото, Изабела Роселини, Томас Милиън, Айлийн Аткинс
Сценаристи: Закари Склар, Аугусто Кабада, Луис Льоса
По едноименния роман на: Марио Варгас Льоса
Copyright © 2024 Dir.bg.